Slovenské cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenské cukroví
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32443 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
160 g | Cukr moučkový |
120 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na posypání | |
---|---|
60 g | Ořechy vlašské |
120 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 341,9mg |
Draslík | 62,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenské cukroví postup přípravy receptu:
1 | Na válu smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme žloutky a změklé máslo. Vypracujeme těsto, vyválíme placku, vykrajujeme různé tvary a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Cukroví potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme usekanými ořechy a pečeme v předehřáté troubě. |
Poznámka
Po upečení můžeme jemně posypat moučkovým cukrem.