Špagety s bazalkou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s bazalkou a česnekem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32445 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Špagety |
20 g | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,2mg |
Vláknina | 742,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Špagety, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s bazalkou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Polovinu lístků bazalky posekáme najemno, druhou polovinu vložíme do pánve s rozpáleným olejem a krátce orestujeme. Vyndáme je z pánve, položíme na ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného tuku. Do pánve vsypeme posekanou bazalku s prolisovaným česnekem, orestujeme, osolíme a opepříme. Přídáme do pánve špagety, promícháme a prohřejeme. |
4 | Těstoviny rozdělíme na talíře a ozdobíme orestovanými celými lístky bazalky. Porce nakonec posypeme strouhaným sýrem. |