Ravioli s bramborovo-ricottovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s bramborovo-ricottovou náplní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32453 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
0,5 hrst | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
Navrch | |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 206,1mg |
Draslík | 388,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Brambory, Česnek, Máta, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s bramborovo-ricottovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejprve vypracujeme těsto z mouky, vajec, oleje a soli. Vytvarujeme kouli, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Mezitím omyjeme brambory a vaříme ve slupce 20-25 minut doměkka. Ještě teplé oloupeme a prolisujeme. Oloupaný česnek prolisujeme k bramborám. Mátu opláchneme a lístky nasekáme najemno. Smícháme s ricottou, ochutíme solí a pepřem, přidáme k bramborám. |
3 | Těsto po částech rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenké pláty. Na polovinu poklademe v 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Zakryjeme zbylým těstem, stiskneme a rádýlkem vykrájíme ravioli. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni 3-4 minuty na skus. Poté slijeme, necháme okapat. |
4 | Máslo rozpustíme, necháme mírně zhnědnout. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme. |