Fritované taštičky s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritované taštičky s jehněčím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Vodka |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Náplň | |
1 ks | Cibule |
200 g | Jehněčí plec |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 194,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 159,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Vodka, Zakysaná smetana, Cibule, Jehněčí plec, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fritované taštičky s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve smícháme mouku se solí, smetanou, vodkou a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto a zabalené ve fólii necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. Poté dvakrát umeleme nebo rozmixujeme. Zelí vymačkáme a pokrájíme. Oloupanou cibuli najemno nasekáme a na lžíci rozpáleného sádla ji osmahneme dozlatova. Přidáme maso a zelí, krátce podusíme. Směs přemístíme do mísy, vmícháme žloutek, kysanou smetanu, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Polovinu těsta na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát. Rozdělíme na něj v cca 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Okolo potřeme vodou. Rozválíme zbylé těsto a zakryjeme jím první plát. V místech, kde není náplň, přitiskneme, rádýlkem vykrojíme čtvercové taštičky a necháme oschnout na ubrousku. |
4 | V hluboké pánvi rozehřejeme cca 1cm vrstvu sádla a taštičky na něm postupně smažíme po každé straně cca 5 minut dozlatova. Rozložíme na papírovou utěrku, osušíme od tuku a ještě horké podáváme. |