Křupavé kuře kung po - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé kuře kung po
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32459 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Fazolová omáčka žlutá |
125 g | Kešu oříšky pražené |
400 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 472,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 30,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Paprika zelená, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová omáčka žlutá, Kešu oříšky pražené, Kuřecí prsa, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé kuře kung po postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme sůl, vaječný bílek a pastu z kukuřičné mouky a trošky vody. |
2 | Pakriku nakrájíme na kostičky. |
3 | Rozehřejeme ve woku olej, přidáme kuřecí maso a 2 minuty zprudka smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé. Do woku přidáme pokrájenou jarní cibulku, chilli papričky, zázvor a nakrájenou zelenou papriku. Smažíme minutu, přidáme kuřecí maso, žlutou fazolovou omáčku a víno. Promícháme a krátce dusíme. Přidáme opražené kešu oříšky a sezamový olej. |
4 | Podáváme teplé. |