Bamigoreng - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bamigoreng
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32461 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
200 g | Garnát obecný |
250 g | Nudle vaječné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka Ketjap |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1,5 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
1 ks | Zázvor celý |
350 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 197,4mg |
Draslík | 756,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Nudle vaječné, Paprika červená, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Omáčka Ketjap, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bamigoreng postup přípravy receptu:
1 | Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat. |
2 | Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis. |
4 | Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme. |
Poznámka
garnáti musí být tepelně upravení a vyloupaní nudle-tenké čínské vaječné nudle zázvor cca 2 cm velký kousek