Lasagne s houbami lesními - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s houbami lesními
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32467 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
225 g | Houby čerstvé |
80 g | Játra kuřecí |
14 plátek | Lasagne |
300 g | Mleté kuřecí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
8,5 dl | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
285 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
115 g | Šunka parmská |
75 g | Sýr Parmezán |
1,5 dl | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 685,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Lasagne, Mleté kuřecí maso, Olej olivový, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka parmská, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s houbami lesními postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a houby, smažíme 6 minut. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra, parmskou šunku, smažíme 12 minut. Přidáme do směsi marsalu, bazalku, rajčata a rajčatový protlak a 4 minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a podusíme 30 minut. Poté pokličku sundáme a povaříme ještě 15 minut. |
2 | Zapékací nádobu vymažeme máslem. Dospod dáme první vrstvu lasagní, na ni houbovou omáčku, přes ni bešamelovou omáčku, další vrstvu lasagní a celé opakujeme ještě dvakrát. Končíme bešamelovou omáčkou, kterou posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě 35 minut, dokud nebude jídlo zlatohnědé. |
4 | Podáváme horké. |