Pečená pochoutka s uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená pochoutka s uzenou rybou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32468 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Fenykl obecný |
500 g | Listové těsto |
1 g | Pepř černý mletý |
190 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
225 g | Treska uzená |
30 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 222,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená pochoutka s uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Na tukem vymazanou nebo olejem vylitou dortovou nebo koláčovou formu rozložíme listové těsto, dáme do lednice 30 minut vychladit. |
2 | Po vychlazení na těsto rozložíme kousky rybího masa, zalijeme osolenou a opepřenou směsí šlehačky, parmezánu, vaječných žloutků a fenyklových semen. |
3 | Takto připravený koláč pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut. |
Poznámka
Koláč se připravuje 5 minut a alespoň 60 minut se chladí v lednici.