Recept

Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32474
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

300 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 dl Smetana zakysaná 14%
1,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 998kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 394 mg
20% Bílkoviny 12 g

Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka postup přípravy receptu:

1

Okrájené a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Brambory vaříme doměkka asi 15 minut.

2

Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo (10 minut), pak je oloupeme. Omytý čerstvý kopr nakrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. V druhé misce si vyšleháme zakysanou smetanu s hladkou moukou dohladka.

3

Po 10 minutách vaření přimícháme do polévky smetanu. Za stálého míchání ji pomalu vaříme 5 minut, pak přimícháme kopr, dochutíme solí, případně cukrem a povaříme 1-2 minuty.

4

Do každého talíře před podáváním dáme pokrájené vajíčko. Přelijeme ho "koprejkou" a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept