Jednoduchý recept

Penne s artyčoky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32479

Ingredience

250 g Artyčoky
30 ml Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
50 g Sýr Parmezán
25 g Sůl
400 g Těstoviny penne
2500 ml Voda pitná
70 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 295kJ
22% Sacharidy 81 g
23% Tuky 17 g
136% Sodík 3 g
33% Bílkoviny 18 g

Penne s artyčoky na víně postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

2

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

3

Artyčoky omyjeme, odřízneme horní část, dolní část očistíme a odřízneme dřevnaté části. Zbytek nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou.

4

V pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme artyčoky, podlijeme vínem a podusíme pár minut. Přimícháme těstoviny, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, prohřejeme a můžeme podávat. Porce na talířích ještě posypeme strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept