Penne s artyčoky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s artyčoky na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32479 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
25 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny penne |
70 ml | Víno bílé |
2500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 26,5mg |
Draslík | 308,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s artyčoky na víně postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
3 | Artyčoky omyjeme, odřízneme horní část, dolní část očistíme a odřízneme dřevnaté části. Zbytek nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. |
4 | V pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme artyčoky, podlijeme vínem a podusíme pár minut. Přimícháme těstoviny, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, prohřejeme a můžeme podávat. Porce na talířích ještě posypeme strouhaným sýrem. |