Recept

Krkonošská cikánka s řeřichou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32485

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
20 g Masox
2 kávová lžička Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
5 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 550kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 140 mg
9% Bílkoviny 5 g

Krkonošská cikánka s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky. Polovinu nakrájených brambor dáme vařit do menšího hrnce, osolíme a vaříme doměkka. Pak je slijeme, přimícháme lžíci másla a rozšťoucháme je. Omytou řeřichu drobně posekáme.

2

Do druhého hrnce s litrem vody dáme vařit druhou polovinu brambor, pokrájených na kostičky, pokrájenou cibuli na kolečka, kmín, pepř, masox a vše vaříme 20 minut.

3

Do polévky přidáme rozetřený česnek se solí a šťouchané brambory. Povaříme 5 minut, přimícháme 1 vejce, lžíci másla, majoránku a řeřichu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept