Recept

Krkonošská houbačka s koprem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32487
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

250 g Brambory
60 g Celer bulvový
200 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
10 g Masox
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
8% Sacharidy 30 g
162% Tuky 122 g
14% Sodík 286 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krkonošská houbačka s koprem postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a petržel pokrájíme na kostičky. Očištěné houby omyjeme, pokrájíme na plátky. Omytý kopr drobně pokrájíme.

2

Do hrnce s rozpuštěným máslem přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou (1 litr), důkladně promícháme,přivedeme k varu. Přidáme všechnu zeleninu, houby, masox, sůl, kmín, pepř a vaříme do měkka asi 20 minut.

3

Nakonec do polévky přimícháme sladkou smetanu, dochutíme octem, solí a povaříme jen 1 minutu.

4

V pánvi na másle usmažíme vajíčka, která ochutíme solí a bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme usmaženými vajíčky, které posypeme koprem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept