Krkonošská houbačka s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská houbačka s koprem
Krkonošská houbačka s koprem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32487 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
60 g | Celer bulvový |
200 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Masox |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 206,4mg |
Draslík | 821,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská houbačka s koprem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory, mrkev, celer a petržel pokrájíme na kostičky. Očištěné houby omyjeme, pokrájíme na plátky. Omytý kopr drobně pokrájíme. |
2 | Do hrnce s rozpuštěným máslem přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou (1 litr), důkladně promícháme,přivedeme k varu. Přidáme všechnu zeleninu, houby, masox, sůl, kmín, pepř a vaříme do měkka asi 20 minut. |
3 | Nakonec do polévky přimícháme sladkou smetanu, dochutíme octem, solí a povaříme jen 1 minutu. |
4 | V pánvi na másle usmažíme vajíčka, která ochutíme solí a bílým pepřem. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme usmaženými vajíčky, které posypeme koprem a podáváme. |