Hlávkový salát s mořskými plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s mořskými plody
Hlávkový salát s mořskými plody
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32496 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Cibule červená |
500 g | Mořské plody mix |
300 g | Salát hlávkový |
Na zálivku | |
---|---|
5 g | Citronová kůra |
60 ml | Citronová šťáva |
20 g | Hořčice |
100 ml | Jogurt bílý |
100 g | Kopr čerstvý |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
60 ml | Protlak rajčatový |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 190,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mořské plody mix, Salát hlávkový, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s mořskými plody postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme zálivku. V míse smícháme citronovou šťávu, hořčici, jogurt, protlak a jemně nakrájenou papriku. Důkladně promícháme a pozvolna přiléváme olej. Nakonec přidáme nasekaný kopr, sůl a citronovou kůru. |
2 | Mražené mořské plody vhodíme do vroucí vody a 8-10 minut povaříme, zcedíme a necháme okapat. |
3 | Salát opereme a listy natrháme na menší kusy, kterými vysteleme mělkou mísu. Na ně navršíme vařené mořské plody, ozdobíme kolečky červené cibule. Zalijeme připravenou zálivkou a ozdobíme snítkou kopru. |