Jednoduchý recept

Telecí perkelt

  • Maďarsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Telecí perkelt 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 325
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
50 g Protlak rajčatový
20 g Sůl
750 g Telecí plec
150 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
3% Sacharidy 11 g
23% Tuky 18 g
44% Sodík 873 mg
29% Bílkoviny 16 g

Telecí perkelt postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osolíme je a ve vlastní šťávě dusíme.

3

Když je šťáva vydušená na tuk, zaprášíme maso prosátou moukou, osmahneme a přidáme rajčatový protlak. Znovu krátce osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Dobře zamícháme.

4

Za občasného promíchání dusíme maso doměkka.

5

Nakonec měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu, omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a vše ještě podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept