Recept

Základní světlá omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3250

Ingredience

200 g Celer - nať
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
5 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 715kJ
9% Sacharidy 31 g
190% Tuky 142 g
210% Sodík 4 g
19% Bílkoviny 11 g

Základní světlá omáčka postup přípravy receptu:

1

Vývar přivedeme v hrnci k varu. Zeleninu očisíme, omyjeme, přidáme do vývaru a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na 1 litr.

2

Na rozehřátém másle upražíme světlou jíšku, poté ji za stálého míchání postupně rozředíme vývarem a provaříme. Odstavíme,omáčku procedíme přes síto a vmícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.

Poznámka

Základní omáčku můžeme použít k přípravě nejrůznějších dalších omáček, vhodných k masu, těstovinám, zelenině atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept