Těstoviny s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s krůtím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 32500 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
150 g | Játra krůtí |
450 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Ocet vinný červený |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
25 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Farfalle |
120 ml | Víno červené |
3500 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
40 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 213,6mg |
Draslík | 605,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Játra krůtí, Krůtí prsa, Ocet vinný červený, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Farfalle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
3 | Krůtí maso a játra nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
4 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, játra, česnek a žampiony. Orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak, smetanu a povaříme asi 12 minut. Zakápneme octem, promícháme a odstavíme. Nakonec přimícháme do omáčky posekanou bazalku. |
5 | Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou s masem. |