Jednoduchý recept

Těstoviny s krůtím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 32500
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 g Bazalka
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
150 g Játra krůtí
450 g Krůtí prsa
30 g Máslo čerstvé
10 ml Ocet vinný červený
3 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
25 g Sůl
400 g Těstoviny Farfalle
120 ml Víno červené
3500 ml Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
40 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 273kJ
23% Sacharidy 83 g
34% Tuky 25 g
142% Sodík 3 g
82% Bílkoviny 46 g

Těstoviny s krůtím masem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

2

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

3

Krůtí maso a játra nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

4

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, játra, česnek a žampiony. Orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme rajčatový protlak, smetanu a povaříme asi 12 minut. Zakápneme octem, promícháme a odstavíme. Nakonec přimícháme do omáčky posekanou bazalku.

5

Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou s masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept