Krupicovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicovka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32501 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Masox |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Pórek |
100 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 429,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Pórek, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicovka postup přípravy receptu:
1 | Omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka, omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Pórek v pánvi na rozpáleném másle (30 g) orestujeme dorůžova. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo (30 g), přisypeme krupici, za stálého míchání ji osmažíme dorůžova. Pak hned ke krupici přidáme vejce a za stálého míchání krátce směs restujeme, až se nám utvoří malé hrudky. Přilijeme litr studené vody, který přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, kmín, povaříme přibližně 10 minut, podle chuti dosolíme. |
3 | Polévku nalijeme do talířů, na každou porci dáme 1 lžíci pórku, posypeme pažitkou a podáváme. |