Jednoduchý recept

Jehněčí s těstovinami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32505

Ingredience

20 g Bazalka
150 g Boby zahradní
60 g Cibule
500 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Olej stolní
60 g Paprika červená
450 g Passata (drcená rajčata)
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
120 g Sýr Feta
5 g Sůl
500 g Těstoviny penne
2 stroužek Česnek
120 g Žampiony čerstvé
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 323kJ
28% Sacharidy 102 g
30% Tuky 23 g
36% Sodík 715 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Na oleji osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme mleté maso a důkladně je dusíme, až se tekutina odpaří. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.

2

Přidáme očištěné, nakrájené žampiony, papriku, boby, rajčata i s nálevem, rajčatový protlak a sůl. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až zelenina změkne. Podle potřeby přisolíme.

3

Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a porce posypeme rozdrobeným sýrem feta a natrhanou čerstvou bazalkou.

Poznámka

Omáčku můžeme uložit v uzavřené nádobě až na dva dny do chladničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept