Jehněčí s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s těstovinami
Jehněčí s těstovinami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32505 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
150 g | Boby zahradní |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
60 g | Paprika červená |
450 g | Passata (drcená rajčata) |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
120 g | Sýr Feta |
500 g | Těstoviny penne |
120 g | Žampiony čerstvé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 252,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 733,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Jehněčí maso, Passata (drcená rajčata), Protlak rajčatový, Sýr Feta, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme mleté maso a důkladně je dusíme, až se tekutina odpaří. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou. |
2 | Přidáme očištěné, nakrájené žampiony, papriku, boby, rajčata i s nálevem, rajčatový protlak a sůl. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až zelenina změkne. Podle potřeby přisolíme. |
3 | Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a porce posypeme rozdrobeným sýrem feta a natrhanou čerstvou bazalkou. |
Poznámka
Omáčku můžeme uložit v uzavřené nádobě až na dva dny do chladničky.