Recept

Boloňské špagety po česku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 32522
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Mleté kuřecí maso
2 polévková lžíce Olej olivový
40 g Olivy černé
500 g Omáčka rajčatová
60 g Paprika červená
200 g Pórek
10 g Rozmarýn čerstvý
400 g Špagety
5 g Sůl
130 g Sýr Feta
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 441kJ
26% Sacharidy 93 g
34% Tuky 25 g
94% Sodík 2 g
90% Bílkoviny 51 g

Boloňské špagety po česku postup přípravy receptu:

1

Na kolečka nakrájené pórky, kostičky papriky a drcený česnek opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova.

2

Přidáme mleté kuřecí maso a zprudka je opékáme asi 3 minuty. Necháme odpařit všechnu tekutinu, případné hrudky rozmačkáme vidličkou.

3

Přidáme rajčatovou omáčku, tymián a rozmarýn, přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut zredukujeme. Vmícháme do ní olivy a podle chuti přisolíme.

4

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Upravíme je na talíře a navrch nalijeme omáčku s masem. Na závěr pokrm posypeme rozdrobeným sýrem feta, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu nebo rozmarýny a servírujeme.

Poznámka

K omáčce se hodí jakékoli těstoviny. Místo sýra feta můžeme použít také nastrouhaný parmazán nebo pecorino.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept