Nudle s žampióny a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s žampióny a kuřecím masem
Nudle s žampióny a kuřecím masem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32524 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibulka jarní |
400 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
80 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
170 ml | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 21,9mg |
Draslík | 161,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s žampióny a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky. Maso osmažíme na oleji a másle zhruba 3 minuty dozlatova. Přidáme anglickou slaninu, drcený česnek a plátky žampionů a za občasného zamíchání ještě 2 minuty opékáme. |
3 | Směs podlijeme vínem a tekutinu necháme odpařit na polovinu. Přidáme zakysanou smetanu a kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Mouku smícháme s vodou na hladkou kaši a zahustíme jí omáčku. Za stálého míchání omáčku povaříme ještě asi 2 minuty, osolíme a opepříme. |
4 | Omáčku nalijeme na těstoviny a prohřejeme. Porce posypeme parmazánem. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem, ozdobené čerstvými bylinkami.