Mušlová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušlová omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3253 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Chilli paprička |
24 ks | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 222g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 19g |
Vláknina | 211,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 483,9mg |
Vitamín E | 33,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 237,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Mušle slávky, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušlová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Mušle povaříme v bílém víně, dokud se neotevřou. Poté z nich vyjmeme maso a nasekáme nadrobno. Vývar z mušlí procedíme. |
2 | Na rozehřátém másle podusíme najemno nasekaný česnek a chilli papričku. Přidáme mušle, vývar, nasekanou petrželku a základní světlou omáčku. Vše prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčku podáváme k těstovinám, je vhodná zejména ke špagetám. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.