Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3253
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 špetka Chilli paprička
24 ks Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

266% Kalorie 5,244 kcal
Kilojoule 21 942kJ
62% Sacharidy 222 g
188% Tuky 141 g
861% Sodík 17 g
1270% Bílkoviny 714 g

Mušlová omáčka postup přípravy receptu:

1

Mušle povaříme v bílém víně, dokud se neotevřou. Poté z nich vyjmeme maso a nasekáme nadrobno. Vývar z mušlí procedíme.

2

Na rozehřátém másle podusíme najemno nasekaný česnek a chilli papričku. Přidáme mušle, vývar, nasekanou petrželku a základní světlou omáčku. Vše prohřejeme, dochutíme solí a pepřem.

3

Omáčku podáváme k těstovinám, je vhodná zejména ke špagetám.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept