Křupavý čočkový salát s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý čočkový salát s pomerančem
Křupavý čočkový salát s pomerančem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32532 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Cibule červená |
300 g | Čočka velkozrnná předvařená |
4 g | Kmín drcený |
10 g | Máta |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pomerančová kůra |
100 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
300 g | Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 161,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Kmín drcený, Máta, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Čočka velkozrnná předvařená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý čočkový salát s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi uvedeme do varu osolenou vodu a přidáme čočku a necháme vařit na mírném ohni 30 minut, dokud čočka nezměkne. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oschnout. Vložíme do mísy a přidáme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, křupavé fazolové výhonky alfa alfa, sůl, pepř, kmín a posekanou mátu. Důkladně promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z olivového oleje, octa a pomerančové šťávy. Zakryjeme a dáme do lednice uležet a vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním jemně vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru. |
Poznámka
alespoň 2 hodiny na uležení v chladnu