Recept

Slané pečivo z těsta kynutého pod vodou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 65 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32533

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
25 g Droždí
4 polévková lžíce Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Mák - semena
1 polévková lžíce Sůl
Slané pečivo z těsta kynutého pod vodou
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 955kJ
6% Sacharidy 20 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 334 mg
9% Bílkoviny 5 g

Slané pečivo z těsta kynutého pod vodou postup přípravy receptu:

1

Do hrnku rozdrobíme droždí a přidáme cukr, droždí rozetřeme, přidáme lžíci vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy prosejeme mouku, po okraji vsypeme sůl, do důlku vlijeme žloutek, rozpuštěné máslo, zbytek mléka a kvásek. Těsto dobře promícháme a vypracujeme, až je lesklé a hladké. Z těsta uděláme kouli, vložíme ji do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme kynout.

3

Když těsto vyplave, asi po dvou hodinách, je správně vykynuté. Těsto vyjmeme z vody, osušíme a na válu vyválíme placku. Z placky vykrajujeme různé tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme hrubou solí a mákem nebo jiným sypáním podle vlastní chuti.

4

Těsto pečeme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept