Recept

Penne s kuřecími játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 32535
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
350 g Játra kuřecí
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Pomeranče
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Těstoviny Penne
120 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 982kJ
27% Sacharidy 98 g
23% Tuky 18 g
27% Sodík 549 mg
57% Bílkoviny 32 g

Penne s kuřecími játry postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a udržujeme teplé. Kuřecí játra začistíme a nakrájíme na kousky.

2

Nakrájenou cibuli na kostičky osmažíme na másle cibuli doměkka. Přidáme drcený česnek, kuřecí játra, pomerančovou kůru a bobkové listy a mícháme asi 3 minuty. Potom játra děrovanou naběračkou vyjmeme. Do hrnce nalijeme červené víno, rajčatový protlak a smetanu, zamícháme a zredukujeme.

3

Do omáčky vložíme kuřecí játra a prohřejeme je. Osolíme a opepříme. Na talíře upravíme těstoviny a přelijeme játrovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept