Pečená ryba na špeku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená ryba na špeku
Pečená ryba na špeku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32536 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kg | Pstruh |
4 kávová lžička | Sůl |
250 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Kmín celý |
1 dl | Olej slunečnicový |
5 kávová lžička | Omáčka pikantní worcesterová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Pstruh, Sůl, Anglická slanina, Cibule, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Omáčka pikantní worcesterová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená ryba na špeku postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme a vykucháme. Mouku rozmícháme s pepřem, solí, sladkou paprikou, utřeným česnekem, přidáme kmín a potřeme každou rybu zvlášť. Slaninu s cibuli nakrájíme na tenké plátky, kterými naplníme ryby. |
2 | Na rozpáleném oleji z obou stran prudce orestujeme. Při restování ryby opatrně zakapeme worcestrem. |
3 | Na talíři rybu dochutíme šťávou z citrónu. |