Ořechová esíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová esíčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32537 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
360 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na posypání | |
---|---|
40 g | Ořechy lískové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 215,1mg |
Draslík | 83,3mg |
Vláknina | 970,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová esíčka postup přípravy receptu:
1 | Šlehačem ušleháme v míse máslo s cukrem a žloutky, přimícháme střídavě pevný sníh z bílků a prosátou mouku. Těsto vložíme do sáčku na zdobení s ozdobnou špičkou a těsto do tvaru písmene „S“ stříkáme přímo na plech vyložený papírem. Povrch esíček sypeme ustrouhanými lískovými oříšky. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 250°C (po pár minutách teplotu snížíme) a pečeme, dokud cukroví nezrůžoví. |