Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32539

Ingredience

220 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
400 ml Mléko plnotučné
80 g Máslo čerstvé
500 g Reveň (Rebarbora)
1 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
500 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 903 kcal
Kilojoule 3 778kJ
41% Sacharidy 148 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 78 mg
33% Bílkoviny 19 g

Reveňová žemlovka postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na tenké plátky. V horkém mléce mícháme 70g másla tak dlouho, až se rozpustí. Když mléko vychladne, přidáme 70g moučkového cukru, vejce a vše zamícháme. Mlékem zalijeme plátky žemlí a necháme chvíli stát.

2

Oloupanou, omytou a na kostičky nakrájenou reveň posypeme 120g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, skořicí a promícháme.

3

Kulatou pečicí formu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Urovnáme do ní polovinu plátků žemlí, posypeme je revení a přidáme zbylé plátky.

4

Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypanou zbylým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept