Reveňová žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Reveňová žemlovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32539 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
220 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
80 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 156,7mg |
Draslík | 405,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 643,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Reveňová žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na tenké plátky. V horkém mléce mícháme 70g másla tak dlouho, až se rozpustí. Když mléko vychladne, přidáme 70g moučkového cukru, vejce a vše zamícháme. Mlékem zalijeme plátky žemlí a necháme chvíli stát. |
2 | Oloupanou, omytou a na kostičky nakrájenou reveň posypeme 120g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, skořicí a promícháme. |
3 | Kulatou pečicí formu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Urovnáme do ní polovinu plátků žemlí, posypeme je revení a přidáme zbylé plátky. |
4 | Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypanou zbylým cukrem. |