Jednoduchý recept

Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 3254

Ingredience

2 kávová lžička Fenykl obecný
1 ks Fenykl sladký - hlíza
400 g Kuřecí prsa
100 g Mouka rýžová
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 045kJ
7% Sacharidy 25 g
6% Tuky 5 g
11% Sodík 217 mg
47% Bílkoviny 27 g

Salát s křupavým fenyklem a kuřetem s kouřovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky nakrájíme na proužky, přidáme prolisovaný česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. Smícháme a zprudka osmažíme na olivovém oleji. Vyjmeme a přikryjeme, aby zůstaly teplé.

2

Bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, smícháme rýžovou mouku, sůl a pepř, obalíme v bílcích a rýžové mouce.

3

Smažíme asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Rozdělíme spolu s kuřetem a pokapeme zálivkou z octa, jedné lžíce oleje, cukru, soli a pepře.

Poznámka

Podáváme s hlávkovým nebo jiným salátem. Kouřovou příchuť dá salátu uzená mletá paprika, koupíte v obchodech s kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept