Jednoduchý recept

Ravioli s ricottou a kuřecím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32540
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
60 g Cibulka jarní
200 g Mleté kuřecí maso
250 g Nudlové těsto
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
90 g Protlak rajčatový
150 g Rajčata
5 g Sůl
25 g Sýr Parmezán
50 g Sýr Ricotta
60 ml Víno červené
170 ml Vývar drůbeží
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 180kJ
14% Sacharidy 52 g
22% Tuky 16 g
48% Sodík 967 mg
51% Bílkoviny 29 g

Ravioli s ricottou a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli a drcený česnek osmažíme na oleji, přidáme

2

rajčatový protlak, červené víno, kuřecí vývar a rajčata. Omáčku zvolna vaříme asi 20 minut, osolíme a přidáme lžíci bazalky.

3

Kuřecí maso smícháme s bazalkou, parmezánem, jarními cibulkami, sýrem ricotta, solí a pepřem. Z těsta vyválíme plát a vykrájíme čtverce 5x5 cm. Okraje těsta trochu potřeme vodou. Na každý dáme navršenou lžičku kuřecí směsi, přiložíme druhý plátek a okraje pevně přitiskneme.

4

Ravioli postupně vaříme ve vroucí vodě (jedna dávka 2-3 minuty). Podáváme je s rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept