Ravioli s ricottou a kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s ricottou a kuřecím masem
Ravioli s ricottou a kuřecím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32540 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
60 g | Cibulka jarní |
200 g | Mleté kuřecí maso |
250 g | Nudlové těsto |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
90 g | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
50 g | Sýr Ricotta |
60 ml | Víno červené |
170 ml | Vývar drůbeží |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 54,1mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mleté kuřecí maso, Nudlové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s ricottou a kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli a drcený česnek osmažíme na oleji, přidáme |
2 | rajčatový protlak, červené víno, kuřecí vývar a rajčata. Omáčku zvolna vaříme asi 20 minut, osolíme a přidáme lžíci bazalky. |
3 | Kuřecí maso smícháme s bazalkou, parmezánem, jarními cibulkami, sýrem ricotta, solí a pepřem. Z těsta vyválíme plát a vykrájíme čtverce 5x5 cm. Okraje těsta trochu potřeme vodou. Na každý dáme navršenou lžičku kuřecí směsi, přiložíme druhý plátek a okraje pevně přitiskneme. |
4 | Ravioli postupně vaříme ve vroucí vodě (jedna dávka 2-3 minuty). Podáváme je s rajčatovou omáčkou. |