Fettucine s houbami a kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettucine s houbami a kuřetem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32543 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 g | Houby sušené |
155 g | Hrášek |
1000 g | Kuřecí maso grilované |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
60 ml | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
130 g | Šunka parmská |
380 g | Těstoviny Fettuccine |
200 g | Žampiony čerstvé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 395,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Sůl, Žampiony čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kuřecí maso grilované, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Šunka parmská, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fettucine s houbami a kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Sušené houby namočíme do vody a necháme asi 10 minut stát. Potom vodu slijeme, houby důkladně vymačkáme a nakrájíme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme drcený česnek a asi po minutě plátky žampionů, sušené houby a šunku a zvolna smažíme asi 5 minut za občasného zamíchání. |
3 | Do směsi s houbami vlijeme brandy a smetanu. Omáčku chvíli vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme kuřecí maso, hrášek, pepř, sůl a petrželku a necháme je za stálého míchání 4-5 minut prohřát. Na závěr smícháme omáčku s těstovinami, pokrm upravíme na talíře a podáváme. |