Recept

Vařený krupicový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32546

Ingredience

50 g Cukr krupice
140 g Cukr moučkový
1000 ml Mléko plnotučné
130 g Máslo čerstvé
300 g Pšeničná krupice
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 940 kcal
Kilojoule 3 934kJ
33% Sacharidy 118 g
56% Tuky 42 g
9% Sodík 172 mg
42% Bílkoviny 23 g

Vařený krupicový nákyp postup přípravy receptu:

1

Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici, 50g cukru a vaříme do zhoustnutí.

2

120g másla, moučkový cukr, žloutky a špetku soli smícháme. Přidáme vychladlou krupicovou kaši a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Nákypovou formu potřeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Poznámka

Upečený nákyp můžeme podávat s malinovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept