Vařený krupicový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený krupicový nákyp
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32546 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
140 g | Cukr moučkový |
130 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 309,3mg |
Draslík | 83,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený krupicový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Mléko uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici, 50g cukru a vaříme do zhoustnutí. |
2 | 120g másla, moučkový cukr, žloutky a špetku soli smícháme. Přidáme vychladlou krupicovou kaši a vše zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Nákypovou formu potřeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Upečený nákyp můžeme podávat s malinovou šťávou.