Recept

Rýžové nudle s čerstvou zeleninou a vejci

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32548

Ingredience

150 g Bambusové výhonky konzervované
1 hrst Bazalka
200 g Brokolice
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
150 g Mrkev kořen
0,5 hrst Máta
250 g Nudle rýžové
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Omáčka rybí
50 g Ořechy burské pražené
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 410kJ
24% Sacharidy 87 g
138% Tuky 103 g
44% Sodík 883 mg
28% Bílkoviny 16 g

Rýžové nudle s čerstvou zeleninou a vejci postup přípravy receptu:

1

Nudle vložíme do vroucí vody a cca 3 minuty povaříme. Slijeme, prudce zchladíme a necháme okapat. Burské oříšky nasekáme, bazalku a mátu propláchneme a otrháme lístky. Brokolici omyjeme a rozebereme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na tenké plátky, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor nadrobno nakrájíme.

2

Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm za stálého míchání cca 4 minuty nejprve brokolici a mrkev. Vyjmeme z pánve. Dolijeme zbylý olej a cca 2 minuty na něm osmahneme šalotky, česnek a zázvor. Vmícháme bambusové výhonky a společně ještě krátce orestujeme. Do pánve vrátíme mrkev s brokolicí a zalijeme vývarem smíchaným s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, cukrem a cayenským pepřem. Přidáme nudle, polovinu burských oříšků a rozšlehaná vejce. Za stálého míchání opékáme cca 2 minuty, dokud se vejce nesrazí. Přisypeme bylinky, ochutíme solí a pepřem.

3

Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem burských oříšků a podáváme.

Poznámka

Zázvor cca 2cm velký kousek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept