Rýžové nudle s čerstvou zeleninou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové nudle s čerstvou zeleninou a vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32548 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Bambusové výhonky konzervované |
1 hrst | Bazalka |
200 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
0,5 hrst | Máta |
150 g | Mrkev kořen |
250 g | Nudle rýžové |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
50 g | Ořechy burské pražené |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Vývar drůbeží |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 827,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Bazalka, Česnek, Cukr třtinový, Limetková šťáva, Máta, Nudle rýžové, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové nudle s čerstvou zeleninou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Nudle vložíme do vroucí vody a cca 3 minuty povaříme. Slijeme, prudce zchladíme a necháme okapat. Burské oříšky nasekáme, bazalku a mátu propláchneme a otrháme lístky. Brokolici omyjeme a rozebereme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na tenké plátky, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Bambusové výhonky necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor nadrobno nakrájíme. |
2 | Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm za stálého míchání cca 4 minuty nejprve brokolici a mrkev. Vyjmeme z pánve. Dolijeme zbylý olej a cca 2 minuty na něm osmahneme šalotky, česnek a zázvor. Vmícháme bambusové výhonky a společně ještě krátce orestujeme. Do pánve vrátíme mrkev s brokolicí a zalijeme vývarem smíchaným s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, cukrem a cayenským pepřem. Přidáme nudle, polovinu burských oříšků a rozšlehaná vejce. Za stálého míchání opékáme cca 2 minuty, dokud se vejce nesrazí. Přisypeme bylinky, ochutíme solí a pepřem. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem burských oříšků a podáváme. |
Poznámka
Zázvor cca 2cm velký kousek.