Recept

Chlebový nákyp s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 32549

Ingredience

250 g Chléb toastový
1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
6 ks Jablka
500 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 583kJ
31% Sacharidy 110 g
19% Tuky 15 g
23% Sodík 458 mg
30% Bílkoviny 17 g

Chlebový nákyp s jablky postup přípravy receptu:

1

Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.

2

Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

3

V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.

4

Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept