Chlebový nákyp s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový nákyp s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 32549 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Chléb toastový |
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
6 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 506,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 784,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová kůra, Cukr moučkový, Jablka, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový nákyp s jablky postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme. |
2 | Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut. |
4 | Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem. |