Recept

Farfalle se slávkami rajčatovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 32550

Ingredience

300 g Mušle slávky
Rajčatová omáčka
1 ks Chilli paprička
60 g Cibule
10 g Cukr krupice
125 g Filé z aljašské tresky
200 g Krevety tygří - loupané
425 g Krájená rajčata s bazalkou
60 g Mrkev kořen
200 g Mušle v nálevu
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
125 g Olihně
5 g Pepř cayenský
40 g Petržel - nať
5 g Sůl
380 g Těstoviny Farfalle
120 ml Víno bílé
60 ml Víno jablečné
60 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
17% Sacharidy 63 g
15% Tuky 11 g
46% Sodík 914 mg
67% Bílkoviny 38 g

Farfalle se slávkami rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omáčka: Na kostičky nakrájenou cibuli a kolečka mrkve osmažíme za stálého míchání na oleji při střední teplotě asi 10 minut, až mírně zhnědnou. Přidáme nakrájenou chilli papričku, 1 drcený česnek, rajčata, bílé víno, cukr, cayenský pepř a sůl a omáčku zvolna vaříme za občasného zamíchání asi 30 minut.

2

V hrnci přivedeme k varu jablečné víno, rybí vývar a česnek. Přidáme zavřené očištěné slávky, hrnec máme přikrytý pokličkou a potřásáme jím při vysoké teplotě 3-5 minut. Po 3 minutách začneme vybírat otevřené slávky a odložíme. Slávky, které se po 5 minutách neotevřely, nepoužijeme. Tekutinu, ve které se slávky vařily, odložíme pro pozdější využití.

3

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme kroužky olihní, kostky rybího masa a krevety. Opékáme je asi 2 minuty, potom je odstavíme a udržujeme teplé. Do hotové rajčatové omáčky přidáme odložený rybí vývar s vínem, slávky, olihně, rybí filé, krevety, petrželku a mušle, podle potřeby přisolíme a opatrně prohřejeme. Na závěr do omáčky vmícháme těstoviny a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept