Farfalle se slávkami a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle se slávkami a rajčatovou omáčkou
Farfalle se slávkami a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 32550 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Mušle slávky |
Rajčatová omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
125 g | Filé z aljašské tresky |
200 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
200 g | Mušle v nálevu |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Olihně |
5 g | Pepř cayenský |
40 g | Petržel - nať |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
380 g | Těstoviny Farfalle |
120 ml | Víno bílé |
60 ml | Víno jablečné |
60 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 613,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 533,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle slávky, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Olihně, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Mušle v nálevu, Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Farfalle, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle se slávkami a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omáčka: Na kostičky nakrájenou cibuli a kolečka mrkve osmažíme za stálého míchání na oleji při střední teplotě asi 10 minut, až mírně zhnědnou. Přidáme nakrájenou chilli papričku, 1 drcený česnek, rajčata, bílé víno, cukr, cayenský pepř a sůl a omáčku zvolna vaříme za občasného zamíchání asi 30 minut. |
2 | V hrnci přivedeme k varu jablečné víno, rybí vývar a česnek. Přidáme zavřené očištěné slávky, hrnec máme přikrytý pokličkou a potřásáme jím při vysoké teplotě 3-5 minut. Po 3 minutách začneme vybírat otevřené slávky a odložíme. Slávky, které se po 5 minutách neotevřely, nepoužijeme. Tekutinu, ve které se slávky vařily, odložíme pro pozdější využití. |
3 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme kroužky olihní, kostky rybího masa a krevety. Opékáme je asi 2 minuty, potom je odstavíme a udržujeme teplé. Do hotové rajčatové omáčky přidáme odložený rybí vývar s vínem, slávky, olihně, rybí filé, krevety, petrželku a mušle, podle potřeby přisolíme a opatrně prohřejeme. Na závěr do omáčky vmícháme těstoviny a servírujeme. |
Poznámka
1