Vánoční kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční kapr
Vánoční kapr
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
2 ks | Citrony |
1 l | Mléko polotučné |
100 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 kg | Kapr obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 274,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Kapr obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční kapr postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Mléko nalijeme do větší mísy a postupně přidáváme bobkový list, sůl, pepř a šťávu z jednoho citrónu. Vezmeme naporcované ryby a namočíme je do laku, kde je necháme v chladu 2 hodiny odležet. |
2 | Ryby vyndáme z laku, osušíme a na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. |
3 | Na talíři pokapeme olivovým olejem a šťávou z citrónu. |