Recept

Marcipánky s bílkovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 92 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32553

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Cukr moučkový
2 g Hřebíček
100 g Med včelí
400 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na polevu
140 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí
Marcipánky s bílkovou polevou
3 polévková lžíce Marmeláda rybízová

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
26% Sacharidy 92 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 31 mg
14% Bílkoviny 8 g

Marcipánky s bílkovou polevou postup přípravy receptu:

1

Na válu z prosáté mouky, cukru, medu, vajec, skořice, mletých hřebíčků, strouhané citrónové kůry, citrónové šťávy a horké vody vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho dáme alespoň na hodinu do chladničky.

2

Na pomoučeném válu vyválíme silný plát a vykrajujeme placičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

3

Když placičky vychladnou, spojíme dvě k sobě marmeládou a vrchní placičku potřeme bílkovou polevou.

4

Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem.

5

Marcipánky necháme alespoň čtrnáct dní odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept