Recept

Šafránové rizoto s cuketou a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32556

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
400 g Cuketa
2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
120 ml Víno bílé
800 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 962kJ
30% Sacharidy 107 g
29% Tuky 21 g
62% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Šafránové rizoto s cuketou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Cuketu očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Vše orestujeme na 2 lžících rozpáleného másla. Poté přidáme nepropláchnutou rýži a zrnka necháme obalit v tuku. Zalijeme vínem a zahříváme, dokud se neodpaří.

2

Vývar smícháme s 300 ml vody a zahřejeme. Šafrán rozdrobíme a rozmícháme v trošce vývaru a spolu s kapary přidáme k rýži. Promícháme a nezakryté vaříme cca 20 minut. Mezitím postupně přiléváme vývar a často mícháme.

3

Zbylé máslo nakrájíme na kousky a spolu s nastrouhaným parmezánem přidáme do rýže. Ochutíme solí a pepřem. Nasucho osmahneme piniová semínka, posypeme jimi rizoto a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept