Fazolová pálihuba z Podkrkonoší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová pálihuba z Podkrkonoší
Fazolová pálihuba z Podkrkonoší
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32558 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
250 g | Fazole bílé |
250 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 dl | Smetana zakysaná15% |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 108,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová pálihuba z Podkrkonoší postup přípravy receptu:
1 | Omyté bílé fazole si namočíme den dopředu do studené vody (1 litr), |
2 | Očistíme mrkev, cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev přidáme vařit k fazolím. Ostrou klobásu pokrájíme na kolečka. |
3 | Scezené fazole dáme vařit do 1 litru čisté vody se solí, celou mrkví a majoránkou. (Fazole budeme vařit celkově 45 - 60 minut do měkka). |
4 | V pánvi si na rozpáleném sádle zpěníme dorůžova cibuli, přimícháme k ní mouku, nakonec sladkou a pálivou papriku a uděláme si světlou jíšku, kterou zamícháme do polévky přibližně v polovině vaření. (Papriku přimícháváme k jíšce až nakonec, dáváme si pozor, aby jsme ji nepřipálili, musí se nám jen rozpustit.) Pak do polévky přidáme klobásu. |
5 | Před koncem vaření vyjmeme z polévky mrkev. Přimícháme česnek, zakysanou smetanu, polévku podle chuti dosolíme, přimícháme chilli koření a podáváme. |