Recept

Fazolová pálihuba z Podkrkonoší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32558
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 ks Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
250 g Fazole bílé
250 g Klobása Dunajská
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 dl Smetana zakysaná15%
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 643kJ
14% Sacharidy 49 g
163% Tuky 123 g
16% Sodík 316 mg
52% Bílkoviny 29 g

Fazolová pálihuba z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Omyté bílé fazole si namočíme den dopředu do studené vody (1 litr),

2

Očistíme mrkev, cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev přidáme vařit k fazolím. Ostrou klobásu pokrájíme na kolečka.

3

Scezené fazole dáme vařit do 1 litru čisté vody se solí, celou mrkví a majoránkou. (Fazole budeme vařit celkově 45 - 60 minut do měkka).

4

V pánvi si na rozpáleném sádle zpěníme dorůžova cibuli, přimícháme k ní mouku, nakonec sladkou a pálivou papriku a uděláme si světlou jíšku, kterou zamícháme do polévky přibližně v polovině vaření. (Papriku přimícháváme k jíšce až nakonec, dáváme si pozor, aby jsme ji nepřipálili, musí se nám jen rozpustit.) Pak do polévky přidáme klobásu.

5

Před koncem vaření vyjmeme z polévky mrkev. Přimícháme česnek, zakysanou smetanu, polévku podle chuti dosolíme, přimícháme chilli koření a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept