Jednoduchý recept

Kořeněné medové perníčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32559

Ingredience

1 ks Badyán
1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
4 ks Hřebíček
1 ks Kypřicí prášek do perníku
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
24% Sacharidy 85 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 23 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kořeněné medové perníčky postup přípravy receptu:

1

Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, kypřící prášek do perníku, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, vejce a změklé máslo.

2

Cukr, med, mleté hřebíčky, badyán a skořici zahříváme v rendlíku až k varu. Poté stáhneme, za stálého míchání necháme vychladnout a přilijeme ke směsi na vál. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii uložíme těsto do druhého dne do chladničky.

3

Na válu poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme různé tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

Poznámka

Když jsou perníčky vychladlé, můžeme je zdobit podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept