Kořeněné medové perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné medové perníčky
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32559 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Badyán |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
4 ks | Hřebíček |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 116,4mg |
Vláknina | 580,9mg |
Vitamín A | 71,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné medové perníčky postup přípravy receptu:
1 | Na válu smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, kypřící prášek do perníku, strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, vejce a změklé máslo. |
2 | Cukr, med, mleté hřebíčky, badyán a skořici zahříváme v rendlíku až k varu. Poté stáhneme, za stálého míchání necháme vychladnout a přilijeme ke směsi na vál. Vypracujeme hladké těsto a ve fólii uložíme těsto do druhého dne do chladničky. |
3 | Na válu poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme různé tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. |
Poznámka
Když jsou perníčky vychladlé, můžeme je zdobit podle vlastní fantazie.