Bylinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3256 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 213,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nasekané bylinky a krátce podusíme. |
2 | Poté přimícháme hořčici a zeleninový vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme základní světlou omáčku a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
3 | Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k mrkvi. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme podle receptu "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.